Goes | Kapsalon | Kinderkapsalon

Kriebeldiertjes!

De kriebeldiertjes!

 

Elk kind kan luizen krijgen. Ook luizen gaan graag naar school en brengen et plezier wat tijd door op de hoofdhuid van de kinderen. Eerst en vooral willen we hier de moeders geruststellen. Het feit dat je kind luizen heeft, betekent niet dat je kind 'vuil' is. Zowel kleine als grote, vuile als propere, rijke als arme kinderen kunnen luizen krijgen. De luizen maken echt geen onderscheid, ze zoeken alleen een goede plaats om zich te nestelen. De kriebeldiertjes verkiezen geen lang haar, integendeel, ze kunnen zich makkelijk vasthechten op kort geknipt haar. Meisjes zijn vatbaarder, omdat ze meestal dichter in contact komen met hun klasgenootjes of vriendinnetjes.

Wat zijn kriebeldiertjes?
Kriebeldiertjes zijn kleine, ongevleugelde insecten met zes poten. Ze vestigen zich met hun kleine klauwen op de huid en voeden zich met ons bloed, wat de hevige jeuk veroorzaakt. Als je gaat krabben, komen er kleine wondjes op de huid, waardoor korstjes ontstaan. Luizen houden van warmte, daarom vind je ze vaak terug achter de oren, in de nek, en onder de paardenstaart. Zodra ze zich niet meer op hun gastheer of gastvrouw bevinden, kunnen ze amper een paar uur overleven. De allersterkste luizen kunnen het echter een paar dagen volhouden. Luizen houden van gezinsuitbreiding. Een vrouwtjesluis kan tot 10 eieren (neten genoemd) per dag leggen gedurende 20 à 30 dagen.

Bovendien wordt een soort lijm geproduceerd om die luizeneitjes goed aan het haar vast te hechten. Die witte luizeneitjes zullen dus heus niet verdwijnen door het haar gewoon te kammen of te wassen.

Hoe krijg ik kriebeldiertjes?
De hoofdluis is zeer besmettelijk, omdat het een echte 'overloper' is. Ze lopen van hoofd naar hoofd als kinderen met elkaar spelen, maar ook via jassen, mutsen bijv. aan een kapstok... Ook door een kam, borstel of haarspeldjes van elkaar te gebruiken, kunnen luizen worden overgedragen van het ene kind op het andere. In het zwembad gaan ze op zoek naar hoofdjes zonder badmuts.

Heb ik kriebeldiertjes?
Luizenbezoek kondigt zich meestal aan met jeuk. Hoofdluizen veroorzaken niet altijd jeuk en de jeuk kan ook na een tijdje verdwijnen. De beste verklikkers van luizenbezoek zijn de neten. De neten zijn gemakkelijk te ontdekken als je het haar controleert. Wanneer je je haar kamt met een luizenkam boven wit papier, en je ziet zwarte puntjes, dan kan je vaststellen dat er kriebeldiertjes aanwezig zijn. Wanneer luizenbezoek wordt vastgesteld, is het aan te raden de juf op de hoogte te brengen.

 

Charlie Hair Concept
Schuttershof 26
4461 DZ Goes

Telefoon: 0113 - 211402    
Fax: 0113 - 211402
Email: info@charliehair.nl
 

Er is gratis Wifi in onze kapsalon.